Eesti Energia viis rikkebrigaadid kõrgendatud valmisolekusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahalangenud elektriliinid
Mahalangenud elektriliinid Foto: Elmo Riig

Kuna täna Eestit tabanud tugev tuul ja lumesadu võivad põhjustada elektrikatkestusi, on Jaotusvõrgu ja Eesti Energia koostööpartnerite rikkebrigaadid viidud kõrgendatud valmisolekusse.

Eesti Energia hinnangul on suurem elektrikatkestuste oht rannikualadel ja saartel, samuti piirkondades, kus õhuliinid paiknevad metsatrassidel. Elektrikatkestusi põhjustavad seal õhuliinidele kukkuvad puud ja oksad, mis murduvad tugeva tuule või lume raskuse tõttu.

Elektririkkeid likvideeritakse üle Eesti öö läbi. Mõnel juhul võib elektrikatkestuse likvideerimine võtta aega, sest liinide parandamine sõltub ligipääsuvõimalustest. Seoses sellega palub Jaotusvõrk elektrikatkestuste puhul mõistvat suhtumist ja kannatlikkust.

Elektrikatkestustest saab teada anda helistades või saates SMS-i rikkenumbrile 1343 või veebilehe www.energia.ee kaudu.

Jaotusvõrk palub elektrikatkestuse tekkides oodata enne rikkenumbrile helistamist 15-20 minutit, kuna selle ajaga jõuab katkestuste info infosüsteemi ja nõnda saab helistaja täpsemat infot rikke seisust.

Rikkenumbrile helistades kuuleb esmalt automaatvastaja infot teadaolevatest riketest helistaja piirkonnas ning nende likvideerimise orienteeruvast ajast. Kui automaatvastajale loetud tekst juba sisaldab helistaja piirkonna rikkeinfot, pole vaja rikkest klienditeenindajale teatada, kuna selle likvideerimisega juba tegeletakse.

Kui automaatvastaja sõnum ei sisalda helistaja piirkonna riket, tuleb jääda liinile. Helistaja ühendatakse klienditeenindajaga pärast automaatvastuse lõppu. Kui helistaja on klienditeenindajale rikkeinfo edastanud, rike registreeritakse ning võetakse rikkebrigaadide tööplaani.

Korduvalt ei ole tarvis rikkest teada anda, sest see võib tekitada telefoniliinide ummistumist.

Ulatuslike elektrikatkestuste puhul võib rikketelefoni ootejärjekord pikeneda. Seoses sellega palub ettevõte varuda kannatust või kasutada rikkest teatamiseks SMSi või veebilehte. Rikkenumbrile kehtivad operaatorite poolt seatud kõnetasud, lisatasusid neile ei kehtestata.  

Inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, soovitab Jaotusvõrk varuda joogivett ning alternatiivsed valgustusallikaid. Samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud.

Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed välja lülitada, et vältida nende kahjustumist.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi.

Veebilehel www.energia.ee olevalt kaardilt saab jälgida keskpinge ja Jaotusvõrgu poolt läbi analüüsitud madalpinge elektririkete hetkeseisu. Info kaardile jõuab ajalise viivitusega ning andmed võivad mõnevõrra erineda reaalsest olukorrast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles