Prantsusmaa tugevdab Afganistanis vägesid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO julgeolekuabivägede ISAF koosseisu kuuluvad Prantsuse sõdurid Afganistanis.
NATO julgeolekuabivägede ISAF koosseisu kuuluvad Prantsuse sõdurid Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa valitsus lubab suurendada riigi sõjalist kohalolekut Afganistanis, saates sealsele relvakontingendile juurde sadakond sõdurit, samuti helikoptereid ja mehitamata luurelennukeid.

 

Täiendavad jõud toimetatakse kohale juba lähinädalatel, kinnitas eile peaminister François Fillon, kes osales parlamendis Afganistani missiooni saatust arutaval debatil, vahendas BBC News. Hiljem kiitsid mõlemad kohad sõjalise kohaloleku jätkamise poolt.

Fillon tunnistas, et valitsus on õppinud augustis toimunud Talibani varitsusest Kabuli lähedal, milles hukkus kümme prantsuse sõdurit. Kanada meedias väideti hiljem NATO allikatele viidates, et üksus ei olevat olnud kehva varustuse tõttu rünnakuks üldse valmis.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teatas alles aprillis, et saadab Afganistani juurde pataljonijagu sõdureid, millega riigi kontingendi suurus seal tõuseb üle 2600.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles