Jõgeva eksmaavanem astus IRLi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kokk
Aivar Kokk Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) astus ettevõtjast Jõgeva eksmaavanem Aivar Kokk, kes soovib panna õla alla erakonna regionaalpoliitika kujundamisele ning maaelu arengule terves Eestis.

«Kuna maapiirkondi toetanud Rahvaliit on hääbumas, siis peab selle asemele tekkima uus poliitiline jõud, mis kuuleks maainimeste muresid ja ka arvestaks nendega,» ütles Kokk pressesindaja vahendusel.

Tema hinnangul on just IRL kujunenud erakonnaks, mis maaelu ning omavalitsuste teemadega suudab kompetentselt tegeleda.

Valitsuses on praegu IRLi käes maaelu puudutavad ministrikohad nagu põllumajandusminister ja regionaalminister.

Kokk avaldas lootust, et tema astumine IRLi tugevdab veelgi erakonna regionaalpoliitilist mõtlemist.

Aivar Kokk on ettevõtjana, endise Jõgeva maavanemana, praeguse Jõgeva vallavolikogu esimehena aktiivne maaelu arendaja olnud aastakümneid.

Näiteks alustati tema eestvedamisel 2004. aastal traadita internetivõrgu väljaehitamist Jõgeva vallas, millest nüüd on saanud üleriiklik projekt «Külatee 3».

Riik peaks Koka sõnul eelseisvatel aastatel pöörama pilgu linnast maale, et aidata järele need piirkonnad, kuhu investeeringuid on viimastel aastatel nappinud. Näiteks Peipsi rannikule.

Ta kutsub ka üles tõstma omavalitsustele laekuva üksikisiku tulumaksu määra praeguselt
11,4 protsendilt kriisieelsele 11,93 protsendile. Samuti peaks tema sõnul kütuseaktsiisist laekuv kohalike omavalitsuste teevõrgu arendamiseks minev summa olema praegusest kolm korda suurem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles