Päästeamet soovitab jätkuvalt vältida liiklemist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee lugeja foto

Rasked lumeolud jäävad püsima kogu nädalavahetuseks ning päästeamet soovitab Harju- ja Virumaal vältida väljas liiklemist ja olla valmis elektrikatkestusteks.

Kui autoga sõitmine on hädavajalik, tuleb päästeameti soovitusel varuda piisavalt kütust, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja lumelabidas.

Elektrikatkestuste puhuks tuleb hoida käepärast tikud, küünal ja patareid ning laadida mobiiltelefonid, samas manitses päästeamet inimesi elektrikatkestuste ajal lahtise tule kasutamisel ettevaatlikkusele.

Eesti Energia andmeil võtab katkestuste kõrvaldamine Harju-, Viru- ja Tartumaal ning veel mõnes üksikus piirkonnas aega mõned päevad.

Mobiilsidehäirete puhul tuleb hädaabinumbril 112 helistades telefonist SIM kaart välja võtta.

Raskete teeolude tõttu võib viibida päästekutsete teenindamine kaugemates piirkondades. Joogivee ja toiduvarude lõppemisel tuleb ühendust võtta kohaliku omavalitsusega.

Kui inimestel on tuttavate või lähedaste hulgas üksi elavaid vanainimesi, tuleks neile helistada ja uurida, kas nendega on kõik korras.

Päästeasutustes üle Eesti on kogunenud kriisimeeskonnad, kes tegelevad tormiinfo kogumise, olukorra analüüsimise ja inimeste abistamisega.

Pärastlõunal olid riigimaanteede katted lumised ja mitmel pool jääkonarustega. Läbipääsmatud on paljud maanteelõigud Põhja-, Kesk- ja Ida-Eestis. Liiklus on suletud Lääne- ja Ida-Viru maakonnas Tallinna-Narva maanteel Sämist Varjani.

Ka võimalikul ümbersõiduteel Sämi-Sonda-Kiviõli on liiklus raskendatud. Tallinna-Narva maanteel Padaorus 119. kilomeetril oli lumevangis hulk sõidukeid ja inimesi, kes evakueeriti Viru-Nigula spordihoonesse. Kella 16-ks oli evakueeritud 153 inimest.

Abitelefonid:

* Elektrikatkestustest saab helistades või SMS sõnumiga teavitada Eesti Energiat telefonil 1343.

* Takistustest teedel saab teavet maanteeinfo telefonilt 1510.

* Terviseprobleemide korral saab nõu küsida perearsti üleriigiliselt infotelefonilt 1220.

* Infot Padaorust Viru-Nigula spordihoonesse evakueeritud inimeste kohta saab Viru-Nigula vallavalitsuse infotelefonilt 32 29 637.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles