Egiptuses pantvangistatud välisturistide asukoht on teada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvangi võetud 11 turisti ja neid saatnud 8 pantvangi asukoht on teada.
Pantvangi võetud 11 turisti ja neid saatnud 8 pantvangi asukoht on teada. Foto: Reuters / Scanpix

Sudaani ametivõimude kinnitusel on nad tuvastanud pantvangi võetud 11 turisti ja neid saatva kaheksa egiptlase asukoha. Saksamaa ametivõimude läbirääkimised nende vabastamiseks jätkuvad.


Turistid, kelle seas oli viis itaallast, viis sakslast, üks rumeenlane ja neid saanud kaheksa egiptlast, olid Egiptuse lõunaosas kõrbesafaril, kui relvastatud maskides mehed nad kinni võtsid, vahendas AFP.

Pantvangistatud turistid on viidud Egiptuse ja Sudaani piiri lähistel asuvasse Gilf al-Kebiri piirkonda.

Sudaani välisministeeriumi esindaja Boutros Sadiqi kinnitusel on pantvangide julgeolek riigi prioriteet number üks ning operatsiooni nende vabastamiseks pole veel kavandatud.

Julgeolekuallikate teatel nõuavad röövijad pantvangide vabastamise eest 15 miljoni dollari (ligi 160 miljonit Eesti krooni) suurust lunaraha, kuid pole esitanud ühtegi poliitilist nõudmist.

Saksamaa on moodustanud kriisimeeskonna, kes juhtumiga tegeleb, kuid riigi julgeolekuametnikud ei kinnitanud, et nemad kurjategijatega peetavaid läbirääkimisi juhivad, kirjutas BBC News.

Egiptuse julgeolekuametnikud on viidanud, et kurjategijad on lubanud pantvangid tappa, kui tehakse katseid neile lennukiga läheneda.

Egiptuse turismiministri Zoheir Garana kinnitusel võttis safari reisijuht ühendust oma abikaasaga, kes edastas saadud informatsiooni ametivõimudele. Väidetavalt on kõik 19 pantvangi elu ja tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles