ERR.ee: Pihli sõnul pole Simmi juhtum esmakordne

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseministeerium

Endise kaitsepolitsei juhi, siseminister Jüri Pihli sõnul pole riigireetmises süüdistatava kõrge riigiametniku Herman Simmi juhtumi näol tegu esmakordse sarnase juhtumiga Eestis, teatasid

ERR Uudised

.

«Teinekord võib juhtuda, et on teada probleem, kuid kriminaalmenetlus nõuab oma, seal on kindlad reeglid ja asi lahendatakse teiste administratiivsete võtetega,» rääkis Pihl «Aktuaalsele kaamerale».

Möödunud reedel oma kodu kaitsepolitsei nõudmisel arestikambri vastu vahetanud endine esiluuraja Herman Simm sai salajase info valdajaks juba aastal 95, kui ta kaitseministeeriumisse tööle värvati.

Herman Simmi kinnitamisel riigisaladuse hoidjaks viidi läbi seadusega ettenähtud taustakontroll, mille tulemusi kolmeliikmeline komisjon ei vaidlustanud.

Samal ajal kapo eesotsas olnud tänane siseminister Jüri Pihl pühib Simmi ametisse saamise osas käed puhtaks. Seadus, mis riigisaladust käsitleb, hakkas kehtima neli aastat hiljem, 26. veebruaril 1999, enne seda tegi iga ministeerium taustauuringud ise - tollal siis oli see minister Andrus Ööveli ja kantsler Robert Lepiksoni pärusmaa.

Herman Simm saadeti kaitseministeeriumist pensionile selle aasta märtsis, praegu saab riigireetmises kahtlustatud mees riigipensioni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles