Reformierakond lühendaks ajateenistuse poolele aastale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ajateenijad.
Pildil ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reformierakond avalikustas täna oma välis- ja riigikaitsepoliitika alased eesmärgid, mille hulgas seisab ka idee lühendada ajateenistus kuuele kuule.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni reformierakondlasest esimees Mati Raidma selgitas, et riigikaitse peab toetuma vabatahtlikule kaitsetahtele. «Selleks, et motiveerida vabatahtlikku panustamist riigikaitsesse, loome eeldused lühendada ajateenistust kuuele kuule,» ütles ta.

«Enamiku lääneriikide eeskujul peab Reformierakond vajalikuks jätkata liikumist kutselise kaitseväe arendamise suunas,» toonitas Raidma.

Lisaks kutselise kaitseväe arendamisele tuleks Reformierakonna arvates ka rahvusvahelises sõjalises koostöös aktiivselt osaleda, NATO kohalolekut suurendada ja tagada kaitseväe suutlikkus liitlasvägedega koos tegutseda.

Samuti peab erakond oluliseks toetada Kaitseliidu arendamist ning kasvavat rolli riigikaitses, uuendades selleks seadusandlust ning tagades liidule rahastamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles