Kaitsja taotleb Savisaare ametist kõrvaldamise põhjendatuse kontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Korruptsioonikahtluse alla langenud Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs esitas esmaspäeva õhtul Harju maakohtule taotluse Savisaare linnapea ametist kõrvaldamise põhjendatuse kontrolliks.

Sellise taotluse esitamise võimalus avanes Savisaarel ja tema kaitsjatel vastavalt seadusele neli kuud pärast ametist kõrvaldamise määruse tegemist. «Esitasime vastava taotluse esmaspäeva õhtul ning Harju maakohtu eeluurimiskohtunik peab selle läbi vaatama viie päeva jooksul. Selleks tuleb korraldada ka ärakuulamine, kuhu kohus kutsub prokuröri, kahtlustatava ja kaitsjad,» rääkis Nääs BNS-ile.

Tema sõnul ei ole kohus veel edastanud, millal ärakuulamine toimub.

Ühtlasi lisas Nääs, et Savisaarega ei ole vahepealsel ajal pärast Hundisilma talu läbiotsimist märkimisväärivaid menetlustoiminguid tehtud. «Olen kaitsjana viibinud juures vaid ühel toimingul, mis puudutas üksute dokumentide vaatlust,» lisas Nääs.

Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu määrused korruptsioonikahtluse alla langenud Edgar Savisaare Tallinna linnapea ametist kõrvaldamise kohta jäid lõplikult jõusse detsembri alguses, kuna riigikohus ei võtnud Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebust siis menetlusse.

Tallinna linnavolikogu kaebuse alusel Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamist vaaginud riigikohus leidis 15. jaanuaril, et see oli Savisaare korruptsioonikaasust arvestades igati pädev meede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles