Kutselised juhid lükkaksid uue liiklusseaduse edasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinna kesklinnas.
Liiklus Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits

Transpordi Ametiühingusse kuuluvad kutselised autojuhid peavad õigeks liiklusseaduse jõustamisega oodata, et kõik liiklejad jõuaksid värskete muudatustega tutvuda.

Juhtide arvates piisaks ka kahe-kolmekuulisest edasilükkamisest.

Transpordi Ametiühingu autojuhtide sektsiooni juhataja, E-piima autojuhtide usaldusisik Sulev Paglant ütles, et liikluses pole kiirustamine kunagi head toonud ja see kehtib ka  liiklusseaduse kohta. «Me ei taha ohvreid,» ütles ta.

«Uus seadus peab liiklejatel põhjalikult selge olema, soovitavalt peensusteni,» oli Paglant veendunud. «Me ei soovi asjatuid juriidilisi vaidlusi ega seda, et keegi liikluses arusaamatuste tõttu ohtu satub.»

Tema sõnul pole mõeldav, et juhid hakkavad alles vana-aastaõhtul lugema, kuidas hommikul teedel käituda tuleks. «Kui riigikogu vajas aega vastuvõetud seaduse muutmiseks, siis meie vajame nüüd aega muudatuste lugemiseks,» ütles Paglant.

Autojuhtide eestkõneleja arvates ei pea seadust edasi lükkama tingimata poole aasta võrra, nagu pakutud on. «Täiendavaks selgitustööks piisab ka kahest-kolmest kuust,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles