Pomerants: siseturvalisus pole inimeste jaoks prioriteet

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate pikett Tallinnas päästeameti peamaja juures.
Päästjate pikett Tallinnas päästeameti peamaja juures. Foto: Liis Treimann

Siseminister Marko Pomerants ütles ETV saates «Aeg luubis» päästöötajate soovitava palgatõusu teemal rääkides, et siseturvalisus pole prioriteet, kuna inimesed ei pea seda oluliseks.

«Mina arvan, et see ei ole prioriteet ka Eesti inimeste jaoks,» ütles minister.

«Kui vaadata ükskõik mis küsitlusi, siis tööpuudus ja lihtsalt sotsiaalne toimetulek on esimeste tähtsate asjade seas,» kirjeldas ta inimestele oluliste probleemide pingeridu.

Saates sõna saanud endine siseminister Kalle Laanet süüdistas Pomerantsi nõrgas lobitöös päästjate eest seismisel. «Mina arvan, et ta on teinud nõrka lobi. Ja kas ta üldse on lobi teinud? Ta esitaski need numbrid, mida valitsus eeldas, ehk ta ei taotlenudki rohkem raha,» arvas Laanet, et Pomerants pidanuks riigieelarvest päästjatele rohkem vahendeid küsima.

Päästjate esindajad on öelnud, et oleksid rahul, kui riik suudaks päästeteenistusele täiendavalt 35 miljonit krooni leida.

«Meie arvame, et selle asemel, et süsteemist kogu aeg inimesi välja viia ja seda nõrgestada, tuleks seda tugevdada ja raha juurde panna, aga mitte päästjate tasuta töötamise arvel, vaid ikka riigieelarvelistest vahenditest,» leidis hiljuti Tallinnas päästetöötajate piketi korraldanud Türi komando päästja Andreas Reinberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles