Toomla: majandushuvide esitamine teenib poliitikute huve

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: Toomas Huik

Politoloog Rein Toomla sõnul on majanduslike huvide avalikustamine poliitikute endi huvides, sest nende jaoks pole midagi hullemat kui valetamiselt tabamine.

«Kui sa varjad midagi, kui sul on midagi peidus, kas tahtlikult või tahtmata, siis see mõjub tugevalt poliitiku kõige võimsamale krediidile ja see krediit on usaldus,» vahendab ERR Uudised Tartu Ülikooli riigiteaduste instituudi lektori sõnu.

Tallinna Tehnikaülikooli avaliku õiguse professori Ülle Madise nõustus, et majanduslike huvide deklareerimise kehtiv kord vajaks ülevaatamist ja küsimus on selles, kuidas kohustada inimesi avaldama andmeid, mida me ei tea.

«Kõik need kohustused on olemas, kuid kuidas nende täitmist kontrollida, see on kõige keerulisem küsimus. Kuid õnneks Eesti väikeses ühiskonnas üldiselt peaks olema võimalik kindlustada, et sellest kinni peetakse,» rääkis Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles