EKRE korraldab kristlikus koolis ürituse islamivastaste meeleavalduste toetuseks? (3)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE korraldatud pagulasvastane meeleavaldus Haapsalus
EKRE korraldatud pagulasvastane meeleavaldus Haapsalus Foto: Eduard Laur

Hiljuti teatas EKRE, et korraldab laupäeval kohvikuõhtuid, et näidata üles toetust Euroopas toimuvatele massiimmigratsiooni ja islamiseerumise vastastele meeleavaldustele. Üheks kohvikuõhtu toimumiskohaks oli märgitud ka Tallinnas asuv Kaarli koguduse lasteaed-põhikool ehk Kaarli kool.

Ajendatult sotsiaalmeedias mõningat hämmingut pälvinud kohavalikust selgitas Postimees välja, et EKRE esiti välja lubatu on vahepeal muutunud. Nimelt ütles Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus, et EKRE ei saa kasutada oma ürituse jaoks Kaarli kooli ruume.

EKRE kantselei juhataja Anneli Rosina sõnul oli avalikkuseni jõudnud info ekslik ning esiti arvati, et kohvikuformaadis toetusürituse korraldamiseks saab ruume üürida mitte Kaarli koolilt, vaid Kaarli koguduselt. Paraku selgus täna, et koguduse keldrisaalis ürituse korraldamine pole siiski võimalik. «Seega ei toimu üritus mitte Kaarli koolis, vaid hoopis Wabaduse kohviku teisel korrusel,» ütles Rosin.  

Esialgse info kohaselt plaanis EKRE korraldada oma üritusi lisaks Kaarli koolile ka Muhus, Rakveres, Paides, Põlvas ning EKRE Tartu ja Võru kontorites. Massiimmigratsiooni ja Euroopa islamiseerimise vastaste protestiaktsioonide toetusüritustel on nende korraldaja, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liikme Maria Kaljuste sõnul plaanis vaadata teiste riikide videopöördumisi ning arutleda massiimmigratsiooni ja islami peatungi ning Euroopa väärtuste üle.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles