Terras: olukorda Balti riikides enam palju rohkem eskaleerida ei saa (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: AFP / Scanpix

Kaitseväe ülem kindralleitnant Riho Terrase sõnul näitab USA otsus kasvatada sõjalist kohalolekut Ida-Euroopas seda, et Ühendriigid on valmis vastama Moskva agressiivsele poliitikale, vahendas teisipäeval rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Terrase sõnul näitab tänane uudis, et USA jaoks on endiselt oluline Ida-Euroopa liitlaste toetamine.

«Tänasel Tartu rahu aastapäeval tulnud uudis näitab, et USA, mis on nii NATO kui ka Eesti kõige tugevam liitlane, pühendub endiselt Atlandi-ülestele suhetele ja toetab Euroopa riikide iseseisvust,» ütles kaitseväe ülem «Aktuaalsele kaamerale».

USA kavatsus märkimisväärselt suurendada sõjalist kohalolekut Ida-Euroopas on eelkõige ajendatud Venemaa viimaste aastate käitumisest Ukrainas.

«Me tohi unustada, et Krimm on endiselt annekteeritud ja Venemaa osaks kuulutatud. See hakkab juba meelest ära minema aga tegelikult on see agressiivne käitumine oma naabrite vastu, mistõttu ei tunne naabrid ennast turvaliselt,» ütles Terras.

Kaitseväe ülema hinnangul pole Venemaa veel USA kavatsustele vastukäiku plaaninud.

«Venemaa on just suurendanud oma konventsionaalsete vägede hulka Lääne kaitseringkonnas luues kolm uut diviisi, kuhu kuulub pea 60 000 sõdurit,» rääkis Terras.

«See kõik ütleb seda, et palju rohkem enam olukorda eskaleerida ei saa,» lisas kaitseväe ülem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles