Savisaar: olen oma pangakontolt välja võtnud üle 108 000 euro (9)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on viimastel aastatel oma SEB-s olevalt pangakontolt välja võtnud 108 000 eurot, lisaks kingiti talle sünnipäevaks sularaha, ütles korruptsioonikahtluse tõttu Tallinna linnapea ametist eemaldatud Savisaar partei lehele Kesknädal.

Savisaar kommenteeris intervjuus Kesknädalale, miks leidsid kapo ametnikud septembris tema kodust Hundisilmal läbiotsimisel nii suure summa sularaha. «Vaatasin SEB-st järele: olen viimastel aastatel võtnud oma pangaarvelt välja 108 000 eurot. Lisaks sellele anti osa sellest mulle sünnipäevakingitusena, kui sain 65-aastaseks – elektrilise ratastooli ostmiseks ja bioonilise jala muretsemiseks. Lisaks sellele on mul viimastel aastatel ilmunud mitu raamatut jne,» rääkis ta.

Savisaar osutas, et sularaha hoidmine ei ole kriminaalselt karistatav ja suuri summasid on leitud teisteltki poliitikutelt. «Mäletan, kui tuntud sotsiaaldemokraat Andres Anveltil osutus kodus olevat ligikaudu 100 000. Tean teisigi juhtumeid, mis näitavad, et sularaha kodus hoidmise suhtes ei ole ma kõrgema klassi mängija,» sõnas ta.

Savisaar lisas, et kavatseb kaitsepolitseilt raha tagasi nõuda. «Usun, et kui Ühistupank valmis saab, siis nõuan ma raha kapolt tagasi, ja viin Tallinna Ühistupanka.»

Kaitsepolitsei kahtlustab Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart korduvas altkäemaksu võtmises. Kasu sai kahtlustuse kohaselt nii Savisaar ise kui ka Keskerakond.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles