Eesti noored tõid rahvusvahelistelt kutsevõistlustelt seitse medalit

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldises medaliarvestuses saavutas Eesti Euroskillsi kutsevõistlustel 27 riigi hulgas kümnenda koha.
Üldises medaliarvestuses saavutas Eesti Euroskillsi kutsevõistlustel 27 riigi hulgas kümnenda koha. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Lissabonis möödunud nädalal toimunud Euroopa kutsemeistrivõistlustel EuroSkills osalenud 20-liikmeline Eesti võistkond tõi koju seitse medalit.

Eesti võitis kolm kulda, ühe hõbeda ja kolm pronksi. Üldises medaliarvestuses saavutas Eesti 27 riigi hulgas kümnenda koha, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Kuldmedali väärilisteks tunnistati mööblitisleri erialal Raido Arro, ehitusvaldkonna töödejuhataja Sander Vahtras ning Eesti puidutöötlemise võistkond, kuhu kuulusid Raido Arro, Silver Kämärä ja Ivo Ilm.

Hõbemedali pälvis Silver Kämärä puidutisleri erialal.

Pronksmedali said puidupingioperaatori erialal Ivo Ilm, ehituspuusepa erialal Kalmar Sepp ja IT-valdkonna Cisco spetsialisti erialal Tuuli Zahvatkin.

Lisaks pälvisid veel Pärt Erikson veebidisaini ja Kalev Siim müürsepa erialal meisterlikkuse
tunnustusmedali.

Ehituse töödejuhataja Sander Vahtras sai ka «best of the nation» ehk rahvuse parima tiitli.

Kõige rohkem võitis medaleid Portugal, kelle esindus oli ka arvukuselt suurim. Soomlased jäid medalite arvult kolmandale kohale, lätlased läksid koju kahe ja leedulased ühe medaliga.

50 kutsealal osales kokku ligi 500 oma maa parimat noort kutsemeistrit. Võistlejate vanuse ülempiiriks oli 25 aastat.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase hinnangul võib võistluse tulemuste põhjal väita, et Eesti kutseharidus on teinud kvalitatiivse läbimurde rahvusvahelisele areenile ja kinnistanud end tugevalt Euroopa pildile.

«Kõigi Eesti noorte võistlejate esinemine näitas, et Eesti noored meistrid suudavad võrdväärselt konkureerida teiste Euroopa noortega ning Eesti kutsehariduse tase on oluliselt lähenenud Euroopa parimate riikide tasemele,» rääkis Lukas.

Ministri sõnul on üha rohkem kutseõppeasutusi ja sponsorettevõtteid teadvustanud selliste võistluste olulisust ja panustavad ka senisest enam vahendeid, et noori võistlema saata.

Esimest korda toimusid EuroSkills kutsevõistlused 2008. aastal Rotterdamis, kust Eesti
tuli koju kahe medaliga plaatimises ja müüriladumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles