Arsene Wenger kahtleb Manchester City omanikes

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City endine omanik Thaksin Shinawatra andis klubi ametlikult üle šeik Mansourile.
Manchester City endine omanik Thaksin Shinawatra andis klubi ametlikult üle šeik Mansourile. Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaa jalgpalliklubi Arsenali peatreener Arsene Wenger arvab, et Manchester City uued rikkad omanikud pole õiged meeskonna fännid.


«Ma ei tea, miks need inimesed selle klubi juures on,» märkis Wenger Arsenali ametlikul koduleheküljel. «Ei usu, et nad klubi kui rahateenimisobjekti võtavad. Sellisel juhul peaksid nad olema klubi soetanud suurest armastusest, kuid ma ei arva, et nad juba nooruses on Manchester City fännid olnud.»



Manchester City vahetas omanikke, kui Thaksin Shinawatra müüs klubi 210 miljoni naelaga Abu-Dhabi United Groupile.



Ametlikult vormistati paberid enne sel laupäeval toimunud liigamängu Portsmout­hi vastu, mille Manchester City võitis koguni 6:0. Klubi omanikuks sai šeik Mansour Bin Zayed Al Nahyan.



«Tekib küsimus, miks nad seda teevad? Miks nad klubi soetasid? Mina ei suuda sellele mõistlikku vastust leida,» nentis Wenger. «Tõenäoliselt on klubi nendele meestele üksnes meelelahutuslik mänguasi ning see tuleb jalgpallile kokkuvõttes kahjuks.»



Wenger selgitas ka probleemi põhjust: nimelt kardab ta, et kui omanikud lõpuks klubist tüdinevad, võivad tagajärjed olla väga kurvad. Wenger arvas veel, et selline olukord võib tekkida väga kergelt. Kui nende ost peaks olema üksnes strateegiline, teenimaks mängijate turul raha, võivad nad ühel päeval otsustada, et klubi pidamine pole siiski perspektiivikas.



«Inglise liiga kõikide klubide taga võivad olla miljardäridest omanikud, kuid see ei loe,» sõnas Wenger. «Ikkagi võidab vaid üks klubi liiga ning üks peab ka viimane olema.»


Lisaks ärritas Wengerit šeik Mansouri viimane avaldus, kus ta teatas, et kavatseb jaanuaris klubisse tuua sellised mängijad nagu Cristiano Ronaldo, Cesc Fabregase ja Kaka.



«Arvan, et jalgpalli juures peab raha olema, kuid sellega peab ka mõistlikult käituma. Kehtestatud reegleid tuleb austada,» kinnitas Wenger. «Ei ole normaalne, et üks mees lihtsalt teatab, et tahab osta Cristiano Ronaldo või Fernando Torrese. See on ebakorrektne, sest nendel mängijatel kehtib oma praeguse klubiga leping.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles