Vigastatud Poom kahtleb karjääri jätkamises

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Eesti koondise teeneka väravavahi Mart Poomi karjäär jätkub?
Kas Eesti koondise teeneka väravavahi Mart Poomi karjäär jätkub? Foto: Toomas Huik

Eesti koondise läbi aegade edukaimat jalgpallurit Mart Poomi ootab ees operatsioon, millest tingitud pikk mängupaus võib koguni lõpetada teeneka väravavahi karjääri.


Laupäevases Inglismaa esiliiga kohtumises Readingu vastu viga saanud Watfordi väravavaht Mart Poom peab viieks kuuks palliplatsilt eemale jääma.

«MRI uuring näitas, et õlga on vaja opereerida, kuna mitmed sidemed on rebenenud,» ütles aastaid Eesti koondise väravat kaitsnud Poom. «Liigesed tuleb fikseerida kruvidega, mis võetakse välja alles kolme kuu pärast. Seejärel kulub taastusravile veel vähemalt kaks kuud.»

2:2 lõppenud kohtumises vigastas Poom õlga juba neljandal minutil.

«Jooksin väravavahi alast välja, et vastaste ründaja eest mänguvahendit ära lüüa.
Tänu kõrgele hüppele suutsingi vastasmängijat edestada ja ohtliku olukorra likvideerida,» kirjeldas Poom kokkupõrget Readingu ründaja Kevin Doylega. «Kahjuks vastane üles ei hüpanud ja tegi hoopis mulle pukki, misjärel kukkusin kõrgelt õhust täpselt õla peale. Kui oleksime koos hüpanud, poleks sellist õnnetust juhtunud.»

Samas ei soovinud eestlane saadud vigastuses süüdistada Readingu jalgpallurit ning kinnitas, et tegemist oli tavalise mänguolukorraga.

«Mõnel sportlasel on õnne rohkem, teisel vähem. Minul on vigastusi olnud küllaga. Enamik traumasid on olnud kokkupõrked, mitte lihtsalt lihase äratõmbamised,» nentis Poom.

Pärast väljakult lahkumist siirdus Poom kohe arsti vastuvõtule. «Kiirabi viis mind staadioni kõrval asuvasse haiglasse, aga pika järjekorra tõttu me sinna ootama ei jäänud ning pöördusime tagasi staadionile,» kirjeldas Poom. «Seejärel viis füsioterapeut mind erahaiglasse, kus tehti ka röntgenipilt.»

119-kordne internatsionaal ja 2006. aastal esimese eestlasena Meistrite liiga medali kaela saanud Poom ei välistanud ka karjääri lõpetamist.

«Eks kevadel tuleb maha istuda ja asja arutada. Veebruaris täitub juba 37. eluaasta ning ka leping Watfordiga lõpeb suvel,» mõtiskles Poom. «Pärast pikka ja rasket vigastust on nagunii raske uut võistkonda leida.»

Oma praeguse tööandjaga pole Poomil lepingu pikendamisest juttu olnud. Eestlane selgitas, et klubil on raske majandusseis, seetõttu lahkusid suvel meeskonnast paljud mängijad.

Lisaks Poom ei välistanud ega kinnitanud võimalust, et tulevikus võib teda koduliigas mängimas näha.

Aktiivse inimesena soovib Poom vigastuse täielikult välja ravida, et tulevikus oleks võimalik elada täisväärtuslikku elu.

«Karjääri jätkamine on praegu teisejärguline, kuna ka pärast profisportlase elu lõppu tahaks olla aktiivne ja sportlik,» ütles Poom. «Mõnikord sooviks kas või tennist mängida, seetõttu on vaja õlg korda saada.»

Enda vigastuses Poom Watfordile suurt probleemi ei näe, sest lisaks teda laupäeval asendanud Scott Loachile on tervenenud eelmisel aastal eestlase vigastuse ajal põhipuuriluku raskust kandnud Richard Lee.

«Klubil on kaks tervet väravavahti, seega ei tohiks probleeme tekkida,» kommenteeris Poom, kes lisaks Watfordile ja Arsenalile on Inglismaal mänginud veel Portsmouthi, Derby County ning Sunderlandi rivistuses.

Raske vigastuse tõttu jääb Poom nüüd eemale kodustest MM-valikmängudest Hispaania ja Türgi vastu. «Kui Londak on terve, mängib arvatavasti tema. Samas tean ju ka Bosnia mängu suurest kaotusest, kuid lõplikult otsustab siiski peatreener,» ei soovinud Poom Eesti koondise peatreeneri Tarmo Rüütli eest otsustama hakata.

Mart Poomi karjääri tõsisemad vigastused

•     1991 – parema põlve artroskoopiline operatsioon
•     1992 – lõualuu murd
•     1994 – parema põlve artroskoopiline operatsioon, põletiku tõttu opereeriti hiljem veel kaks korda
•     1996 – ninaluu murd, kubemelihase operatsioon
•     1998 – õlavigastus
•     1999 – sõrmeluu mõra ja kõõluste rebenemine, parema õla vigastus, parema käe randme operatsioon
•     2000 – peaajupõrutus, põsesarnaluu murd
•     2001 – parema õla vigastus (lihaserebend ja liigesekapsli venitus), sõrmevigastus (sõrm liigesest väljas), rindkerevigastus (ribides mõra), sõrmevigastus (vigastas varem viga saanud sõrme)
•     2002 – kubemevigastus, seljavigastus
•     2004 – reievigastus (eesmise reielihase venitus), reievigastus (tagumise reielihase ulatuslik venitus), seljavigastus (seljanärvist lähtuv lihaseprobleem), põlvevigastus ja operatsioon (meniski osaline rebend), reievigastus (reielihase venitus)
•     2005 – põlvevigastus (vesi ja põletik paremas põlves)
•     2007 – seljavigastus, vasaku reielihase venitus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles