Päästeamet: Padaoru põhjus oli teehoolduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padaorus kõrgete lumevallide vangistusse jäänud sõidukid pääsesid sealt enamasti alles rasketehnika abil.
Padaorus kõrgete lumevallide vangistusse jäänud sõidukid pääsesid sealt enamasti alles rasketehnika abil. Foto: Yevgenii Radchenko

Päästeameti päästetööde osakonnajuhataja Kuno Tammearu hinnangul saab Padaoru taolisi sündmusi ära hoida parema teehooldusega.

Tammearu ütles Kuku raadio hommikuprogrammile, et päästeameti põhiline ülesanne on päästa inimese elu, tervist, vara ja keskkonda, kuid Padaoru juhtumi näol oli suurimaks mureks inimestele juurdepääs. Ta lisas, et hea teehooldus tagaks selle, et sellised sündmused enam aset ei leiaks.

Tammearu sõnul räägiti neljapäeval kella 14 paiku juba eri osapoolte ja piirkondadega läbi, et torm on tulemas ja kõiki vajalikke asutusi oli sellest teavitatud, nii et tema sõnul ei saa kuidagi öelda, et enne Padaorgu midagi ei toimunud.

Tammearu lisas, et neljapäeva õhtul kell 20.00, kui Padaorust esimene teade tuli, siis päästeamet sellele kohe ka reageeris ja saatis oma tehnika välja. Kohalejõudmine Padaorgu võttis aga pikalt aega, sest tehnika lumest läbisaamine oli raske.

Tammearu ütles, et tän hommikuse seisuga on endiselt Eestis selliseid piirkondi, kus on teed lahti lükkamata ja kus inimesed ei pääse liikuma, kuid päästeamet teede korrashoiuga ei tegele ja selleks on teised asutused.

Tammearu ei osanud öelda, kui palju neid inimesi on, kes täna tööle või kooli minna ei saanud, kuid kui inimesed on kuskil kinni, siis nendega tegelevad kohalikud omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles