Vao majutuskeskusesse tunginud mehed on kindlaks tehtud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents

Möödunud reedel Vao varjupaigataotlejate majutuskeskusesse omavoliliselt sisse tunginud mehed on pärit Lõuna-Eestist ning nad on kõik kriminaalse taustaga.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Ain Tali kinnitas Postimehele, et möödunud reedel Vao majutuskeskusesse sisse tunginud mehed on välja selgitatud ning lähiajal tehakse nendega vajalikke menetlustoiminguid.

Abiprokuröri sõnul on intsidendiga seotud viis meest, kes on pärit Lõuna-Eestist.

Viiest mehest kaht on varasemalt karistatud joobes juhtimise eest. Üks on saanud karistuse varavastaste süütegude ja avaliku korra vastase süüteo eest.

Neljandat meest on karistatud varavastaste süütegude, avaliku korra vastase süüteo ja kehalise väärkohtlemise eest. Viies mees on karistuse saanud võimuesindaja suhtes toimepandud süüteo eest.

Möödunud reede õhtupoolikul sai politsei teate, et Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuse ees on viis lärmavat meest. Kolm meest sisenesid omavoliliselt majutuskeskuse ruumidesse ning ka ühe varjupaigataotleja eluruumi.

Mehed olid majutuskeskuse elanike suhtes vaenulikult meelestatud ja provotseerisid kaklust. Nad ei allunud keskuse töötajate korduvatele korraldustele lahkuda ning lahkusid alles siis, kui juhtunust teavitati politseid.

Kui politsei kümnekonna minutiga majutuskeskuse ette jõudis, olid mehed juba lahkunud. Sõiduki ja isikute kirjelduse alusel peatasid Lõuna prefektuuri politseinikud Tartus sõiduauto Audi80. Viiest autos olnud mehest neli olid alkoholi tarvitamise tunnustega, sõiduauto juht oli kaine.

Politsei alustas antud juhtumi kohta kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 266 alusel, mis käsitleb omavolilist sissetungi elamiseks kasutatavasse ruumi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles