Selgusid seekordsed Bonnieri preemia nominendid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Jõesaar
Tuuli Jõesaar Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna toimunud koosolekul 2015. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia nominentideks Tuuli Jõesaare Eesti Päevalehest, Piret Reiljani, Koit Brinkmanni ja Katariina Krjutškova Äripäevast ning Tarmo Vahteri, Mikk Salu ja Margus Järve Eesti Ekspressist.

Tuuli Jõesaar sai Bonnieri preemia nominendiks Eesti Päevalehes 17. ja 21. septembril ning 2. oktoobril ilmunud lugudega lastele mürgist kloordioksiidi jootvatest vanematest.

Piret Reiljan, Koit Brinkmann ja Katariina Krjutškova on Bonnieri preemia nominendid Äripäevas 16. ja 21. oktoobril ning 12. novembril ilmunud lugedesarjaga kütuseärimeeste uutest nippidest.

Tarmo Vahter, Mikk Salu ja Margus Järv on Bonnieri preemia nominendid Eesti Ekspressis 21. oktoobril ja 2. detsembril ilmunud lugudega poliitpere pangaarvetest ja IRList.

Bonnieri preemia võitja avalikustatakse veebruari lõpus.

Auhind on sel aastal suurem – 5000 eurot ja selle annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.

Žürii tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja kohusetäitja Sulev Vedler.

 Bonnieri preemiale kandideeris 18 tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles