Reinsalu: perevägivalla juhtumite ennetamiseks pole piisavalt sotsiaalprogramme

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Martin Ilustrumm

Perevägivalla juhtumeid registreeriti möödunud aastal 2997. Võrreldes aasta varasemaga on kasv 10 protsenti, selgus justiitsministeeriumi värskest statistikast.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on tüüpiline vägivallatseja varases keskeas või keskealine mees, kes on paljudel juhtudel alkohoolik ja kaotanud töö ning see on tema viis ennast kehtestada või teostada. «Uuringud näitavad, et paljudel juhtudel ei taju süüdlane, et ta sooritab kuriteo. Ehk ta käsitleb teise ründamist enda kehtestamise või perekäitumise mudelina,» lisas Reinsalu.

Perevägivalla juhtumite vähendamisel näeb Reinsalu abi karistamisest. «Karistused on kindlasti omal kohal, kui inimene käitub elajalikult. Ka sotsiaalprogrammid on kindlasti omal kohal. Paraku pole neid minu hinnangul piisavalt ja me otsime praegu erinevate – just nimelt ka isikuvastaste - kuritegude puhul neid teid, kuidas mõjutada kurjategijat edasisest tegevusest hoiduma. On selge, et see inimene jääb enamikel juhtudel pere juurde, järelikult on lahendus see sama teraapiaprogramm, mida kohus lisakaristusena peaks sellele isikule määrama,» ütles Reinsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles