Komisjon toetas liiklusseaduse jõustumise edasilükkamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusseaduse jõustumine pannakse aastaks ootele
Liiklusseaduse jõustumine pannakse aastaks ootele Foto: Raigo Pajula

Riigikogu majanduskomisjon otsustas tänasel istungil lükata poole aasta võrra edasi nii 1. jaanuarist kehtestuma pidanud uue liiklusseaduse kui ka selle seaduse täiendamise jõustumise.

Mõlemad seadused jõustuksid majanduskomisjoni ettepaneku kohaselt 1. juulist 2011, kui riigikogu täiskogu seda otsust toetab.

«Komisjonis jäid kõlama seisukohad, et mõistlik on jõustada uus liiklusseadus koos seda täiendava seadusega ühel ajal ja anda liiklejatele piisavalt aega uute regulatsioonidega enda kurssi viimiseks,» ütles majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas.

«Minu isiklik ettepanek oli anda pikenduseks kolm kuud ehk aprilli alguseni, kui algab liikluses nii-öelda uus hooaeg, aga komisjonis leidis enamuse toetuse kuuekuuline edasilükkamine,» lisas Klaas.

Klaas märkis, et komisjonile oli laekunud üle 20 muudatusettepaneku, neist enamik majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist. Samuti olid laual mitmete huvigruppide saadetud kirjad, pöördumised ja seisukohad.

Näiteks soovitas liiklusseaduse jõustamist poole aasta võrra edasi lükata autokoolide liit, kutseliste autojuhtide hinnangul piisaks kuupäeva nihutamisest paari-kolme kuu võrra. Keskerakond tegi ettepaneku aasta võrra lisaaega anda.

Majandusminister Juhan Parts seevastu on väljendanud arvamust, et seadus peaks jõustuma tuleva aasta 1. jaanuarist, nagu planeeritud.

Suvel vastu võetud liiklusseaduse muudatuste arutamine on riigikogu täiskogul päevakorras kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles