Valitsus annab lumekoristuseks 15 miljonit lisakrooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevedu Tallinnas.
Lumevedu Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Valitsus kaalub reservist umbes 15 miljoni krooni eraldamist, et omavalitsused saaksid erakorralise lumetormi järel teed jälle korda teha.

Summa jagatakse proportsionaalselt omavalitsuste vahel sarnaselt sellele, nagu tavaliselt teehooldusraha eraldatakse.

«Kuna olukord oli erakorraline, leidis riik, et peaks appi minema,» sõnas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda.

«Samas ei maksa arvata, et iga kord, kui hakkab lund tuiskama, võiks riigilt lisaraha oodata. Tegelikult annab riik päris suuri summasid omavalitsustele juba niigi, nad peaksid hakkama saama. Aga praegu on olukord keeruline,» märkis Ruuda.

«Küsimus pole uue tehnika ostmises, vaid lumekoristuse jätkamises, eriti lume väljavedamises linnadest. Kindlasti võib öelda, et kuskil vallas või linnas on olukord hullem kui kuskil mujal, aga kui me hakkaks uusi mudeleid tegema või valemeid koostama, võtaks see liiga palju aega. Lihtsam on see raha kiiresti proportsionaalselt ära jagada,» põhjendas Ruuda.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kutsub mõnede omavalitsuste esindajad probleemide väljaselgitamiseks kokku. Samuti andis Juhan Parts maanteeametile korralduse selgitada välja, kus olid lumekoristusel vajakajäämised, kuidas seda parandada ja mida teha, et lumekoristuse valmisolekut edaspidi tõsta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles