Ilves tutvus Baltika kvartalis loomeettevõtetega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves kohtus Baltika esindajatega.
President Ilves kohtus Baltika esindajatega. Foto: Siim Lõvi

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves külastasid täna Tallinna Loomeinkubaatorit ja rõivakaubandusettevõtet Baltika Grupp ning kohtusid loomeettevõtete esindajatega.

Riigipea avaldas heameelt, et Baltika kvartali endises vabrikuhoones tegutsev loomeinkubaator on otsekui taganttõukaja paljudele alustavatele ettevõtjatele, et jõudsalt areneda ja kasvada. Ta tunnustas Tallinna Loomeinkubaatorit, mis sai ülemaailmsel konkursil enam kui 50 omasuguse seas teise koha.

«See näitab, et me suudame siduda ettevõtlikkust loovusega,» nentis president.

Presidendipaar külastas ka Baltika Gruppi ning kohtus ettevõtte juhi Meelis Milderiga, kes tutvustas neile Baltimaade suurimat moe- ja rõivatööstusettevõtet. Ilvesed tegid ringkäigu Baltikas ning kohtusid nelja Baltika brändi – Baltmani, Montoni, Mosaici ja Ivo Nikkolo – juhtide ja töötajatega.

Kohtumisel loomeettevõtete esindajatega rõhutas riigipea ettevõtjate ja meedia rolli loomemajanduse kontseptsiooni selgitamisel avalikkusele. «On väga oluline, et meie oma inimesed saaksid aru, mis see on ja miks see on oluline,» ütles ta.

Ilvesele tutvustati ka Teenusmajanduse Koda kui uut ettevõtlusorganisatsiooni, mis koondab Eestis teenus- ja teabemajandussektoris tegutsevaid aktiivseid ettevõtteid. Presidendi sõnul on ta korduvalt rõhutanud sellise organisatsiooni vajalikkust, mis toetaks siinse teenus- ja teabemajandussektori arengut ja aitaks tõsta meie ettevõtete rahvusvahelist konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles