Austria saatkond: ITAR-TASS tõlgendas ministrit valesti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Michael Spindelegger.
Austria välisminister Michael Spindelegger. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuur ITAR-TASS avaldas täna Austria välisministri Michael Spindeleggeri seisukoha, et Balti riigid peaksid rahvusvähemuste õiguste kaitsmiseks rohkem pingutama, kuid Austria suursaatkonna kinnitusel tõlgendas agentuur ministri sõnu valesti.

«Mul õnnestus käia kõigis kolmes endise Nõukogude Liidu koosseisu kuulunud Balti riigis. Probleem ja selle ajalugu on mulle tuttav. Siin on, mille kallal tööd teha,» ütles minister ITAR-TASSi teatel.

«Nendes ühiskondades pole lähiajaloo sündmuste mõtestamise protses veel edukalt teostunud ning see takistab Vene vähemuse seaduslike õiguste efektiivset kaitsmist. Aga need õigused peavad olema igal juhul kaitstud, kuna jutt käib Euroopa Liidu standarditest, mida on kohustuslik järgida,» sõnas minister infoagentuuri teatel.

Austria suursaatkond Eestis teatas aga, et ITAR-TASS oli Spindeleggeri sõnu valesti tõlgendanud, kuna minister ei rääkinud vähemuste olukorrast Baltikumis, vahendas ERR Uudised.

«Austria välisminister väljendas avalikul poodiumdiskussioonil oma üldist seisukohta vähemuste suhtes Euroopas. Ta ei väljendanud end üksikasjalikult vene vähemuste olukorra kohta Baltikumis. Ministri tsitaadid on kontekstist välja rebitud ja seega arusaamatusi tekitavalt edasi antud,» kirjutas saatkond oma vastulauses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles