«Pealtnägija»: salastatud ülesannetega asutuses valitsevad intriigid ja segadus võivad kujutada julgeolekuohtu (1)

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuses ehk SMITis valitsevad segadus ja intriigid, süüdistused asutuse ja selle töötajate suunas varieeruvad alates kanepisuitsetamisest kuni raiskamiseni.

SMIT kontrollib Eestis kõiki sisejulgeolekuga seotud IT-lahendusi alates liikluskaamerate tööst, politsei andmebaasidest ja häirekeskuse kõnedest kuni e-residentide ja pagulasinfoni välja.

ETV saade «Pealtnägija» tõi teisipäeva õhtul välja, et keegi on ühele veebilehele (mida julgeoleku huvides ei avalikustata) üles pannud SMITiga seonduvat infot alates töötajate armuelust kuni ametkondliku infoga. Muu hulgas süüdistatakse seal asutust, et üks kõige olulisemaid superandmebaase – see, mis koondab näiteks rahvastikuregistrit, politseiinfot ja viisaandmeid – on rünnakute eest üsna kaitsetu.

SMITi direktor Merle Küngas nentis saates, et teatud probleeme asutusel on. Kõik pole tõesti tehniliselt korras, möönis Küngas, aga märkis, et salastatuse tõttu ei saa ta väiteid kommenteerida.

Küngas nentis vastuseks saatejuhi küsimusele, et ilmselt on tõesti kellelgi SMITi vastu tõsine viha. Kas see on keegi asutuse endistest või praegustest töötajatest või hoopis keegi muu, ei ole teada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles