Eesti sõdurid Afganistanis saavad maiustusi ja jõuluõlut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi kommid
Kalevi kommid Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Nädalavahetusel jõudis Lõuna-Afganistani Camp Bastioni sõjaväebaasi detsembri algul Eesti ettevõtete poolt sõduritele saadetud maiustused ja jõuluõlled.

250 kilogrammi erinevaid jõulumaiustusi kinkis Afganistanis teenivatele kaitseväelastele Kalevi šokolaadivabrik.

Ettevõtte tegevjuhi Kaido Kaare sõnul on Kalevi jaoks oluline toetada kodust kaugel teenivaid Eesti sõdureid.

«Usun, et eriti jõulude ajal on tähtis pidada koduste maitsete abil meeles lähedaste juurest eemal viibivaid sõdureid ja leevendada sel viisil nende koduigatsust,» sõnas ta.

Saku Õlletehas kinkis Eesti sõduritele ühe euroaluse jagu alkoholivaba õlut, Afganistani poole on teel Rakvere lihakombinaadi kingitud 65 kilogrammi verivorste ja samapalju grillvorste.

«Saime jõulusaadetise kätte ja praegu hoolitseme selle eest, et kõik eri paigus teenivad Eesti kontingendi liikmed sellest oma osa,» ütles Afganistani logistilise toetuselemendi NSE-10 ülem kapten Tarmo Tameri.

Patrullbaasis Wahid teenivale Eesti jalaväekompaniile Estcoy-11 edastatakse jõulusaadetis järgmise nädala jooksul.

Afganistani saatsid omavalmistatud jõulukaarte Kanadas eesti keelt õppivad lapsed. Sel nädalal lähevad teele kodutütarde valmistatud jõulukaardid ja Naiskodukaitse eestvedamisel kootud Eesti mustritega kindad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles