Presidendilt saab teenetemärgi ka NATO Euroopa vägede ülemjuhataja (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud sügisel külastas kindral Breedlove (vasakul) Tapa sõjaväelinnakut, kus kohtus kaitseväe juhataja Riho Terrasega (paremal).
Möödunud sügisel külastas kindral Breedlove (vasakul) Tapa sõjaväelinnakut, kus kohtus kaitseväe juhataja Riho Terrasega (paremal). Foto: Juss Saska, Ardi Hallismaa

Presidendilt saab tänavu teenetemärgi 99 inimest, kelle seas on ka NATO Euroopa vägede ülemjuhataja (SACEUR) kindral Phillip M. Breedlove.

Kotkaristi I klassi teenetemärgi kavaler Breedlove juhib NATO Euroopa vägesid alates 2013. aastast. Eesti president tunnustas teda kollektiivkaitse kindlustamise eest.

Kindral Breedlove on oma ametiaja jooksul korduvalt ka Eestit külastanud. Näiteks 2014. aasta novembris külastas ta küberkaitsekeskust Eestis. «Külaskäik Eestisse ja küberkaitse keskusesse jättis mulle väga hea mulje, sest keskuses töötavate inimeste arusaam kübermaailma võimalustest, aga ka ohtudest on võimekus, millel on kindel kohtNATO tulevikus,» kiitis ta toona. «Samuti on muljetavaldav Eesti veetav küberharjutusväli, mis võimaldab väga kõrgel tasemel väljaõpet,» lisas kindral.

Sama aasta kevadel käis ta Ämari lennubaasis, kus kinnitas, et NATO kaitseb Eestit, kui selleks peaks vajadus tekkima. 2015. aasta sügisel külastas kindral Breedlove 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakut, osaledes kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrasega Ühendriikide väekontingendi tänupüha söömaajal.

«Olen juba mitmendat korda viimase paari aasta jooksul Eestis, sest mulle avaldab suurt muljet teie kaitseväe tase ning selle võimekas juhtkond,» ütles ta viimatise külaskäigu ajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles