Rohelised: meie lubadused on mõeldud täitmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman..
Aleksei Lotman.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakonna Eestimaa Roheliste eeskõneleja Aleksei Lotmani sõnul toetavad nad valimislubaduste eelarve ideed, sest nende lubadused ongi mõeldud ongi mõeldud täitmiseks, mitte lihtsalt valijate meelitamiseks.

Postimees.ee üleskutsele anda teada, mida inimesed riigikogulastelt veel enne uusi valimisi ootavad, tõusis ühe ideena esile valimislubaduste sidumine konkreetsete summadega.

Lotmani hinnangul on idee põhimõtteliselt õige ja selle plussiks on ebarealistlike ja katteta lubaduste ohjeldamine.

Miinuseks või pigem ohukohaks on Lotmani arvates potentsiaalselt ülearu dogmaatiline idee rakendamine.

«Mitte keegi pole võimeline väga täpselt ennustama lubaduste maksumust ja nii on kerge tuumakaid ideid põhja lasta retoorilise küsimusega «kui te täpselt ei tea, mis see maksab, siis mis te üldse räägite»,» selgitas ta

Samas oleks rohelised Lotmani väitel valmis ideed mõistlikult rakendama ehk teisisõnu arutlema oma valimislubaduste maksumuse ja võimalike katteallikate üle.

«Põhimõtteliselt oleme ka seni üritanud sellist lähenemist rakendada,» nentis ta.

Lotman rõhutas aga uuesti, et kindlasti ei ole nad valmis rääkima meetmete maksumusest ühe euro täpsusega.

«Esiteks on see võimatu ja teiseks realiseeruvad konkreetsed tegevused alati erakondadevahelise kompromissina,» selgtitas ta.

Küll aga aitas selline valimislubaduste hindamine Lotmani arvates valimisväitlust maa peale tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles