Roheliste juhatusest lahkus kaks liiget

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakond Eestimaa Rohelised
Erakond Eestimaa Rohelised Foto: www.erakond.ee

Erakonna Eestimaa Rohelised juhatusest lahkusid Terje Põvvat ja Andres Siplane.

«Kui te oleksite ise Roheliste juhatuses olnud, siis kas te oleksite jätkanud? Tekkis tunne, et ei ole mul seal kohta ja rolli,» kommenteeris Andres Siplane Postimees.ee'le. Küsimusele, mis erakonnas halvasti oli, vastas Siplane irooniaga: «Juhatuses olid valed liikmed, nüüd mäda koht läks ära ja enam ei olegi mäda.»

Riigikokku plaanib Siplane siiski kandideerida.

Roheliste erakonna eestkõneleja Aleksei Lotman tunnistas, et püüdis nii Põvvati kui Siplasega enne juhatusest lahkumist konstruktiivselt suhelda ning nende eriarvamusi arvestada.

«Kui lugupeetud kaasvõitlejad jäid mitme erakonna otsuse puhul vähemusse ja nad tegid järelduse, et neil pole enam mõtet juhatuses olla, siis see on nende otsus. Mul on sellest otsusest kahju ja ma pean neist mõlemast väga lugu.»

Lahkhelisid erakonna sees kommenteerides märkis Lotman, et igas kollektiivis on erimeelsusi. «Ma ei arva, et Roheliste erakond oleks täiesti ideaalne inimkollektiiv, sest selliseid pole lihtsalt olemas. Ma olen veendunud, et see kollektiiv on elutervem kui enamik teisi erakondi.»

Roheliste peasekretär Ain Kabal ütles, et lahkunud liikmete asemele tulevad uued vastavalt valimistulemustele. «Meil juhatuse liikmetest puudust ei ole, nii et otsustusvõimet see ei kahjusta.»

Erakonnast lahkumise avaldust Põvvat ega Siplane esitanud ei ole.

Roheliste juhatusse jäävad pärast Siplase ja Põvvati lahkumist Aleksander Laane, Aleksei Lotman, Jaan Vaabel, Rasmus Lahtvee, Tanel Ots, Toomas Trapido ja Triin Veber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles