Scoutspataljon harjutab Sirgalas Afganistani operatsiooniks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis Camp Bastionis.
Eesti kaitseväelased Afganistanis Camp Bastionis. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Alates homsest korraldab Scoutspataljon Ida-Virumaal Sirgala karjääris nädalapikkuse õppuse BAM-5 Afganistani operatsiooniks.

Ette valmistatakse novembris Lõuna-Afganistani NATO juhitud operatsioonile suunduvat kaitseväe kontingenti, teatas kaitsejõudude peastaap.

Õppuse käigus treenitakse jalaväekompanii Estcoy-7, tagalatoetuselemendi NSE-6 ja lahingpioneeride koostööd, harjutatakse taktikalist tegevust ning sooritatakse laskeharjutusi. Lisaks harjutatakse rahutagamisoperatsioonidele omaste ülesannete täitmist.

Õppusel osaleb ligi 300 kaitseväelast Scoutspataljonist ja väljaõppekeskusest Rahuoperatsioonide keskus. Samuti osalevad õppusel ka viis 2. gurkha pataljoni sõdurit, kes hakkavad Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis teenima Eesti jalaväekompanii sidemeeskonnana.

Scoutspataljon palub kohalikelt elanikelt mõistvat suhtumist ning soovitab 2. oktoobrini Sirgala karjääri mõjuva põhjuseta mitte minna. Samuti palutakse mõistvat suhtumist sõjaväemasinatest ja soomukitest kolonni liikumisel neljapäeval, 25. septembril marsruudil Paldiski - Tallinna ringtee - Narva maantee - Sirgala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles