Üks taksojuhi tapmises kahtlustatav vend vabanes paar päeva varem arestimajast (4)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhi mõrvas kahtlustatav.
Taksojuhi mõrvas kahtlustatav. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Taksojuhi tapmises kahtlustatavad vennad sattusid politsei huviorbiiti juba 14. jaanuaril, kui nende autost leiti muuhulgas maskid ja relvamaketid. Nooremale vennale mõisteti liiklusrikkumiste eest ka arest.

 

Tänavu 14. jaanuari öösel märkas politsei Pärnumaal Häädemeeste vallas kahtlast Fordi. Sellel olid küljes teise sõiduki numbrimärgid, lisaks oli autole paigaldatud alarmsõiduki signaaltuli, kinnitas Lääne prefektuur. 

Autos olid vennad Filip-Artur (20) ja Benjamin Hiienurm (18). Viimane oli roolis.

Kontrollimisel selgus, et sõidukil puudusid ka talverehvid. Lisaks jäi politseinikele silma, et meeste autos olid relvamaketid ja näomaskid. Autos olid ka samal ööl Pärnust varastatud numbrimärgid.  

Benjaminil oli Fordi kasutusõigus olemas. 

Röövitud taksojuhi surnukeha leiti Pulli külast. Foto:
Röövitud taksojuhi surnukeha leiti Pulli külast. Foto: Foto: Ardi Truija

Politsei asus uurima nii varastatud numbrimärkidega seotut kui liiklusrikkumist ja signaalseadme paigaldamist.  

Kuna vennad elavad Inglismaal, võeti meeste varasemate tegude välja selgitamiseks ühendust ka Europoliga. Inglismaal on nad varem karistada saanud röövimise eest, kuid enne jaanuari sündmuseid neid uute kuritegudega ei seostatud.

Benjamin mõisteti 15. jaanuaril süüdi valede numbrimärkide kasutamise eest, alarmsõiduki tähisuse ebaseaduslikus kasutamises ning selle eest, et sõiduk ei vastanud tehnonõuetele. Talle mõisteti karistuseks 15 päeva aresti. 

Relvamaketi ja näomaski omamine ei ole keelatud. Varastatud numbrimärkide osas uurimine veel käib. 

Arestimajast vabanes Benjamin 29. jaanuaril. 

Pühapäeval, 31. jaanuaril kella 23 ajal sai politsei teate, et Pärnumaal on taksojuhilt röövitud sõiduk Mercedes-Benz ja seda juhtinud 65-aastase mehega ei ole õnnestunud ühendust saada.

Esialgsetel andmetel pidi taksojuht sõitma Pärnumaale Pulli külla. Politsei tuvastas, et sõiduk lahkus Eestist kella 22 paiku Ikla kaudu ja seejärel informeeriti kolleege nii Lätis kui ka Leedus.

Tapetud taksojuhi auto Leedu parklas. Foto: 15min.lt
Tapetud taksojuhi auto Leedu parklas. Foto: 15min.lt Foto: Tomas Markelevičius / 15min.lt

Leedu politsei abiga peeti röövitud sõiduk Panevėžyse lähedal kinni. Sõidukis olid Eesti kodakondsusega 18- ja 20-aastane mees, kes alaliselt Eestis ei ela.

1. veebruaril kella 11 paiku leiti Pärnumaal Sauga vallas Pulli küla lähedalt röövitud taksojuhi surnukeha.

Pärnumaal taksojuhi tapmises kahtlustatavad mehed ja ka röövitud auto on hetkel Leedus. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul on Leedu kohus andnud loa mehed kaheks kuuks kinni pidada. Hetkel on Leedus pooleli väljaandmismenetlus. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles