Edgar Savisaar pöördus Euroopa Inimõiguste Kohtusse (12)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs esitas täna kaebuse Euroopa Inimõiguste Kohtule seoses sügisel aset leidnud Edgar Savisaare ametist kõrvaldamisega.

Savisaar palub kaebuses tuvastada ausa menetluse põhimõtte rikkumine tulenevalt asjaolust, et tema kaitsjatel ei võimaldatud tutvuda ametist kõrvaldamise aluseks olevate tõenditega, teatas Keskerakond.

«Juhul, kui kaalul on kellegi tsiviilõigused, tuleb Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni kohaselt tagada isikule selle küsimuse otsustamisel aus menetlus. Aus menetlus hõlmab ka võimalust tutvuda tõenditega, millel tuginevad vastaspoole seisukohad ja taotlused,» selgitas Nääs.

Ta märkis, et näiteks on Euroopa Inimõiguste Kohus on leidnud, et ka arsti litsentsi ajutine peatamine peab toimuma ausas menetluses.

«On kahetsusväärne, et Eestis peetakse täna Tallinna linnapea ametikohal töötamise võimalust nii vähetähtsaks, et sellelt ametilt kõrvaldamine võib toimuda elementaarseid põhiõiguseid eiraval viisil,» lausus Nääs.

Savisaare sõnul ei soovi prokuratuur talle tõendeid näidata sellepärast, et siis saasta kaitsjatega võimaluse nende poolt loodud kahtlustused ümber lükata.

«Pean ka selle küsimuse läbiarutamist Euroopa tasandil vajalikuks kogu Eesti ühiskonnale, et saaksime pärast seda astuda suure sammu kriminaalasjade ausama ajamise poole ning vähendada uurimisorganite ja prokuratuuri omavoli,» ütles Savisaar.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles