Ministeerium palus Juhan Aarel kalafilmile käärid sisse lüüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Toomas Huik

Põllumajandusministeerium laseb Rahvaliidu endisel esimehel Juhan Aarel tema ettevõtte Eesti Kultuurfilm OÜ toodetud kalafilmi kärpida, et see saaks tempokam ja sisukam.

«Meie eesmärk on, et film oleks sisukas. Senise versiooni häda oli, et see oli pisut veniv ja laialivalguv, meie hinnangul on sealt võimalik materjali välja võtta, et see oleks tempokam ja sisukam,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja Hindrek Riikoja.

Juhan Aare esitatud film oli 56 minutit pikk, ministeeriumi arvates võiks selle pikkus jääda poole tunni raamidesse. Aastaid tagasi sõlmitud lepingus tellitigi just pooletunnine linateos.

Riikoja sõnul esitati palve filmi kärpida mõni nädal tagasi ja nüüdseks on Aare juba esitanud filmi lühendatud stsenaariumi. «Peame stsenaariumi üle vaatama, kas see sobib, siis selle järgi tuleb Aarel see film ümber monteerida,» märkis ta.

Ministeerium loodab, et töö saab tehtud veel enne aasta lõppu.

Kalafilmi tiraaž on 500 eksemplari ja seda hakatakse tutvustama kalandusega seotud inimestele ja asjast huvitatutele.

Põllumajandusministeerium tellis Eesti kalandusest rääkiva dokumentaalfilmi «Eesti kuldkalakesed» Juhan Aare firmalt Eesti Kultuurfilm OÜ 2007. aasta kevadel. Raha selle eest maksti ära, kuid filmi valmimine venis tänavu sügiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles