Savisaar: valitsus on oma paremad päevad ammu läbi elanud (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Viktor Burkivski

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles erakondade reitinguid kommenteerides , et Reformierakonna toetuse vähenemine ei ole üllatav ja valitsus on oma paremad päevad ammu läbi elanud.

«Nende inimeste hulk, kes neid toetavad, väheneb ja keegi ei taha nende eest välja astuda. Mina arvan küll, et valitsus on enda paremad päevad juba ammu läbi elanud ja veel viskleb nendes viimastes konvulsioonides ning püüab siin kuidagi hakkama saada,» ütles Savisaar Tallinna Televisiooni (TTV) uudistesaatele «Täna».

Ta märkis, et mida kauem praegune valitsus püsib, seda rängemalt ta kukub.

«Ta ei lähe enam vihinaga lõhki, ta on pigem sellises seisus, kus ta püüab läbi suruda niisuguseid seadusi, mis on ühesooliste poolt. Aga see ei muuda midagi, see pigem süvendab ühiskonnas vastuolusid ja situatsioon läheb teravamaks,» ütles Savisaar.

Keskerakonna toetajaskonna taga on Savisaare hinnangul inimeste soov leida alternatiive. «Meis nähakse alternatiivi valitsusparteidele. Me oleme kõige tugevam valitsuses mitte esindatud  jõud. See allakäigutrepp, kust kaudu Reformierakond ja IRL praegu lähevad, sellel pole mingeid muudatusi – nad pole murranguid saavutanud. Sellest on kahju, aga samas on see üsna tüüpiline olukorras, kus valitsusparteid ajavad üht poliitikat, aga inimesed arvavad teisiti.»

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud ja Turu-uuringute AS-i tehtud küsitluse põhjal oli valitsuserakondade toetus kokku 37 protsenti, opositsioonierakondade ehk Keskerakonna, Vabaerakonna ja EKRE toetus aga ulatus kokku on 51 protsendini.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles