Kanepi kasvatamine tõi mehele kriminaalkaristuse (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi mehe, kelle valdusest said korrakaitsjad kätte kolm kanepitaime.

Süüdistuse kohaselt omas 31-aastane Timo vähemalt kaheksa grammi kanepilehtede segu ja kanepiõisikuid, millest osa hoidis enda juures, ülejäänud leiti aga tema elukoha läbiotsimisel. Lisaks sellele kasvatas mees enda kodus vähemalt kolme kanepitaime.

Samuti sai Timo süüdistuse selles, et ta pakkus oma tuttavale kaht grammi kanepit selle eest, et viimane viib ta Põlvast Adiste külla. Tuttav loobus pakkumisest.

Eelmise aasta 23. oktoobril võeti mees kohtu loal vahi alla. 17. detsembri kohtumääruse alusel asendati vahistamine elektroonilise valvega.

Tartu maakohus tunnistas lõppeval nädalal Timo kokkuleppemenetluses süüdi väikese koguse narkootilise aine käitlemise katses, suure koguse narkootilise aine omandamises ja valdamises ning kanepi ebaseaduslikus kasvatamises.

Kohus mõistis Timole kolme aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Karistusaja hulka arvatakse eelvangistuses juba viibitud kaks kuud ja kümme päeva.

Menetluskuludena tuleb tal tasuda 1800 eurot.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles