USA majandusportaal kiitis Ilvese põgenikekriisi teemal peetud kõnet (7)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves Euroopa Parlamendis kõnet pidamas.
Toomas Hendrik Ilves Euroopa Parlamendis kõnet pidamas. Foto: president.ee

USA majandusportaal Quartz leiab, et president Toomas Hendrik Ilvese poolt lõppeval nädalal Euroopa Parlamendis peetud kõne on seni üks parimaid Euroopa põgenikekriisi teemal peetud kõnesid.

«Eesti president Toomas Hendrik Ilves teab, milline elu on põgenikul: tema vanemad lahkusid Nõukogude Liidu poolt okupeeritud Eestist ja jõudsid Rootsi, kus tulevane president sündis. Hiljem koliti elama Ameerika Ühendriikidesse. Tema noorus Leonias, New Jersey osariigis, andis talle täiusliku ameerika aktsendi, mida ta kasutas sel nädalal, et pidada üks veenvamaid ja jõulisemaid kõnesid Euroopat tabanud põgenikekriisi teemal,» vahendas ERRi uudisteportaal USA väljaannet.

Quartz selgitab artikli lõpus, et 2006. aastast presidendiks olnud Ilves on väikseima Balti riigi muutnud «E-stoniaks» - eduka majanduse ja tehnoloogiateadliku valitsusega riigiks, ja äramärkimist leidis ka asjaolu, et president Ilves armastab kanda kikilipsu.

Loe Ilvese kõne täismahus siit: president Toomas Hendrik Ilvese kõne Euroopa Parlamendis 2. veebruaril 2016

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles