USA endine suursaadik Eestis: NATO-analüüsi tasub võtta kui spikrit presidendikandidaatidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine suursaadik Eestis Michael C. Polt
USA endine suursaadik Eestis Michael C. Polt Foto: Peeter Langovits

USA endine suursaadik Eestis Michael C. Polt soovitab sel nädalal palju kõmu tekitanud NATO-uuringut vaadelda kui välispoliitilist spikrit Ühendriikide presidendikandidaatidele, vahendas pühapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Lõppeval nädalal pälvis Eestis tähelepanu USA mõttekoja RAND analüüs, milles öeldakse, et kui Venemaa tahab, võib ta Balti riigid vallutada kolme päevaga ning NATO ei suuda midagi ette võtta.

«Meil on praegu käimas presidendivalimised ja kõik inimesed, kes siin Washingtonis on mingil määral poliitikakujundamisega seotud, on valmistamas ette sõnumeid, raporteid, artikleid ja ettepanekuid kandidaatidele. Need on ettepanekud kandidaatidele, et nemad mõtleksid, kuidas peaks tegelema kriitiliste teemadega nii sise- kui ka välispoliitikas. Ma ei näe selles midagi üllatavat, see on üsna tavapärane rutiin, mis meil toimub siin presidendivalimiste aastal,» rääkis McCaini instituuti esindav Polt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles