Vabariigi aastapäeva paraadil osaleb 1100 vormikandjat (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 96. aastapäeva paraad.
Eesti Vabariigi 96. aastapäeva paraad. Foto: Ants Liigus

Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraad peetakse Tallinnas Vabaduse väljakul 24. veebruaril algusega kell 12, paraadi peaproov on eelmisel õhtul kell üheksa.

Üksused rivistuvad 24. veebruaril Vabaduse väljakule kell 11.20.

Paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

Paraadist võtab osa ligi 1100 osalejat ja 90 ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 35 lippu, 9 kompaniid, 4 patareid, 10 rühma ja 2 orkestrit. Esindatud on kõik väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused, Balti kaitsekolledž, Vahipataljon, staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus, Kaitseliidu Rapla malev ning Kaitseliidu Akadeemiline malevkond. Samuti osalevad paraadil sisekaitseakadeemia kadetid.

Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraadi osaleb ka Ameerika Ühendriikide Eestis viibiv väekontingent ligi seitsmekümne kaitseväelase ja nelja soomustransportööriga. Lisaks ameeriklastele võtab paraadist osa ka Ühendkuningriigi rühmasuurune üksus ning liputoimkonnad panevad välja Belgia, Poola, Läti ja Leedu.

Muusikat teevad kaitseväe ning politsei- ja piirivalve orkestrid.

Pärast paraadmarssi on huvilistel võimalus tutvuda kaitseväe ja meie liitlaste tehnikaga. Tänavu saab lisaks käsitulirelvadele näha 155- ja 122-millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjekahurit ZU-23-2, õhutõrjeraketikompleksi Mistral, tankitõrjesüsteeme Milan ja Javelin, 120-millimeetrist miinipildujat, soomustransportööre Sisu XA-188 ja Stryker, mobiilset õhuseireradarit Ground Master 403 ning lahinguteenindustoetuse sõidukeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles