2012. aastal võib Eestisse jõuda miljardiloto

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopallid.
Lotopallid. Foto: SCANPIX

Üle miljardi krooni suuruse peavõiduni küündiv lotomäng Euro Jackpot võib jõuda Eestisse 2012. aastal, kuna Saksa lotofirmad on viimastel andmetel saamas riigilt luba üle-euroopalise lotomänguga ühinemiseks.

Viking Lottoga ühinenud riikide ja Saksamaa lotofirmad on kavandanud ühise lotomängu käivitamist juba aastaid, kuid seni on olnud takistuseks Saksamaa seadused, mis ei luba lotofirmadel riigist välja ulatuvates lotomängudes osaleda.

Eesti Loto juhatuse esimees Heiki Kranich ütles BNSile, et viimasel Euro Jackpoti töörühma koosolekul olid sakslased optimistlikud, et Saksa seadusandlusesse võivad tulla muudatused, mis lubavad liidumaade lotofirmadel osaleda selles projektis.

«Praegu on kõik ülejäänud sunnitud ennast reastama selle järgi, kuidas sakslased käituvad. Saksa lotofirmad ise tahaksid selles projektis osaleda, küsimus on lubade puudumises. Praegustel andmetel on kaks liidumaad siiski luba saamas ja ülejäänud tulevad järele,» rääkis Kranich.

«Rääkisin töörühma esimehe doktor Winfried Wortmanniga ja tema oli küll optimistlik, et järgmise aasta esimese poole sees peaks enamik Saksa liidumaid selle loa saama. Aga tegemist on sellise projektiga, et ma usun selle käikuminekusse alles siis, kui see juhtunud on,» lausus Kranich.

Eesti Loto juhi sõnul oleks kriitiline lotomängijate mass olemas juhul, kui mänguga saaks ühineda vähemalt pooled Saksa liidumaad. Ilma suure Saksamaa turuta ei ole lotomängu käivitamisel mõtet, kuna sellel ei oleks siis piisavalt palju mängijaid, et suuri peavõite tagada.

«Täna on kõik Viking Lotto grupi liikmesmaad põhimõtteliselt valmis Euro Jackpotiga liituma. Praegu istume ja ootame, mis Saksamaal juhtub. Lähim võimalik aeg Euro Jackpoti käivitamiseks on ülejärgmise aasta 1. jaanuar. Kuid ka see kuupäev võib edasi nihkuda,» tõdes Kranich.

Tema sõnul on olnud juttu Viking Lotto riikide ja Saksamaa kõrvale ka teiste riikide kaasamisest Euro Jackpoti lotomängu, kuid kindlaid kokkuleppeid ei ole. Viking Lotto on Taani, Rootsi, Norra, Soome, Islandi ja Eesti ühine lotomäng. Võimalike lotomängu osalistena on räägitud näiteks Hispaaniast, Itaaliast, Tšehhist ja Hollandist.

Ettevalmistused 90 miljoni euro ehk üle miljardi kroonini ulatuva peavõiduga lotomängu käivitamiseks käivad juba aastaid algse kava järgi pidanuks see alguse saama juba 2008. aasta novembris, kuid tähtaeg on kogu aeg edasi lükkunud.

Kava järgi on lotomängu garanteeritud iganädalane peavõit kümme miljonit eurot ehk üle 156 miljoni krooni. Kui võit jääb mitmel loosimisel välja loosimata, võib peavõit tõusta isegi 100 miljoni euroni ehk üle pooleteise miljardi kroonini. Kava järgi tuleb peavõidu võitmiseks uues lotomängus arvata 50 numbrist ära viis õiget, lisaks kaks õiget numbrit kaheksast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles