Sadu tuhandeid väidetavalt kokku kühveldanud arvevabrikant end süüdi ei tunnistanud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500-eurosed.
500-eurosed. Foto: AFP/SCANPIX

Ida-Virumaal arvevabriku teenust pakkunud kuritegeliku ühenduse üks väidetavaid organisaatoreid, 36-aastane Andrei Leppik end Viru maakohtus täna süüdi ei tunnistanud.

Narva kohtumajas toimus hommikul kriminaalasja avaistung, kus prokurör pidas avakõne.

Pärast süüdistuse avaldamist teatasid süüdistatavad Andrei Leppik ning Anastassia Leppik, et nemad end süüdi ei tunnista. Kohtu all oli ka Kohtla-Järve linna registreeritud firma Terrasport, kus Anastassia on juhatuse liige.

Andrei Leppikule on esitatud süüdistus kuritegeliku ühenduse organiseerimises, maksukohustuse varjamisele kaasaaitamises, rahapesus ja dokumendi võltsimises.

Anastassia Leppikut ja ettevõtet Terrasport süüdistatakse rahapesus.

Ida-Virumaal tegutsenud kuritegelikul ühendusel oli kaks organiseerijat: lisaks täna kohtu ette astunud 36-aastasele Andreile ka 42-aastane Vladimir. Vladimir on oma karistuse juba saanud, talle mõisteti karistuseks kuus aastat ja üheksa kuud vangistust, millest määrati koheselt ärakandmisele üks aasta vangistust.

Süüdistuse järgi osutasid Andrei kontrolli all olevad äriühingud alates 2013. aastast arvevabriku teenust 37 ettevõttele. Kuritegelik ühendus ise teenis illegaalsest tegevusest tulu üle 300 000 euro.

Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen ütles, et tänasel istungil alustas kohus dokumentaalsete tõendite uurimist. Järgmine istung toimub kriminaalasjas homme. Narva kohtumaja kalendris on istungid selles asjas kirjas kuni juunikuuni.

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna ametnikud pidasid juulis ja augustis kahe kriminaalasja käigus kinni 15 inimest, keda on alust kahtlustada fiktiivsete arvete alusel maksukohustuse vähendamises kokku 643 588 euro ulatuses.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Ida talitus ja juhtis Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles