Venemaa siseministeerium jagas Eestile teenetemärke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa siseministeeriumi rahvusvaheliste suhete osakonna juhataja Mihhail Vaskov, Eesti siseminister Marko Pomerants ja siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Priit Heinsoo.
Venemaa siseministeeriumi rahvusvaheliste suhete osakonna juhataja Mihhail Vaskov, Eesti siseminister Marko Pomerants ja siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Priit Heinsoo. Foto: Siseministeerium

Esmaspäeval allkirjastas siseminister Marko Pomerants koostööprotokolli Eesti siseministeeriumi ja Venemaa siseministeeriumi vahel aastateks 2011-2012 ning Venemaa siseministeerium andis üle viis teenetemärki.

Vastastikkuse hea koostöö tänu märgiks andis Venemaa siseministeeriumi rahvusvaheliste suhete osakonna juhatajaMihhail Vaskov üle Venemaa siseministeeriumi teenetemärgid Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohvile, Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Aimar Kössile, siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Priit Heinsoole, Eesti Moskvas suursaatkonna sisejulgeoleku nõunik Rein Oravale ning siseministeeriumi avalike- ja välissuhete osakonna välissuhete nõunik Margit Maksimovale.

Eesti ja Vene pool leppisid kokku, et tugevdavad ja arendavad praktilist koostööd võitluses rahvusvahelise kuritegevuse vastu eelkõige piiriäärsetel aladel.

Pomerantsi sõnul on koostööprotokolli allkirjastamine väga oluline samm Eesti ja Venemaa siseministeeriumite suhete tugevdamises ning jätkamises. Eriti oluliseks pidas minister seda, et protokoll näeb ette aktiivsemat koostööd piiriäärsetel aladel.

 Venemaa siseministeerium tegi Eesti siseministeeriumile ettepaneku viia ellu konkreetseid koostööprojekte.

«Meie soovime jätkata seda praktikat, mis oli meie ametkondade vahel kuni 2006. aastani,» mainis Vaskov.

Koostööprotokolli eesmärkide elluviimiseks vahetatakse vastastikust operatiiv-, teatme-, statistilist, kriminaal- ja muud infot. Pooled plaanivad korraldada ühiseid üritusi kogemuste vahetamiseks ning toetavad koostöö arendamist oma haridus- ning teadus- ja uurimisasutuste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles