Ploomiports mandlipuruga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ploomiports mandlipuruga
Ploomiports mandlipuruga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu
Purukate:
1,5 dl mandleid
1,5 dl jahu
tsipake soola
60–70 g külma kuubikuteks lõigatud võid
1,5 dl suhkrut
2 väikest muna või 1 suur muna
Ploomikiht:
1,3 kg ploome (poolitada, kivid eemaldada ning sektoriteks lõigata; võivad olla ka külmutatud, sel juhul ära sulata!)
1 dl suhkrut
Peale:
vanillsuhkruga klopitud vahukoort (või kraabi vanillikaunast seemned, lisa maitse järgi tuhksuhkrut ning vahusta koorega)
 

Mikserda köögikombainis jahu, mandlid ja sool purujaks massiks (pähklitükid peavad ikka näha jääma, ära päris püreeks lase). Lisa või ning mikserda lühikeste impulssidega tükiliseks puruks. Lõpuks pane juurde suhkur ning lülita köögikombain segamiseks vaid 2–3 sekundiks sisse. Lisa ükshaaval munad. Mikserda need lühidalt ja kiirelt massi hulka. Segu peabki jääma parajalt märja ja tükilise ilmega.

Kui kasutad värskeid ploome, sega need suhkruga ja jäta tunnikeseks tahenema. (Külmutatud ploomid lao kohe suhkruga kihiti keraamilisse või klaasist ahjuvormi, selle kõrgus võiks olla vähemalt 4 cm, pirukavorm on sobiv.) Tõsta lusikaga ploomide peale katteportsud ja küpseta 180kraadises eelsoojendatud ahjus 50 minutit kuni üks tund. Lase vormis väheke jahtuda ning serveeri vahukoore või jäätisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles