Assange saadeti pärast kohtuotsust tagasi vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange pärast Wandsworthi vanglast Londoni kohtusse jõudmist.
Julian Assange pärast Wandsworthi vanglast Londoni kohtusse jõudmist. Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange viibib praegu endiselt vahi all, sest Rootsi prokuratuur kaebas edasi Londoni kohtu eilse otsuse ta kautsjoni vastu vabastada.

Briti ringkonnakohtunik Howard Riddle otsustas 39-aastase austraallase 240 000 naela (4,4 miljonit krooni) suuruse kautsjoni vastu vabastada, kuid kaks tundi hiljem teatasid Rootsi võimude heaks töötavad Briti advokaadid, et kaebavad otsuse edasi. See tähendab, et Assange'i kaasust arutab nüüd kõrgema astme kohus, mis peab apellatsiooni osas seisukoha võtma 48 tunni jooksul, vahendas AFP.

Vähemalt selle ajani peab Rootsis seksuaalkuritegudes kahtlustatav Assange jääma oma üksikkongi Wandsworthi vanglas Londonis.

Austraallase advokaat Mark Stephens ütles pärast Rootsi võimude eileõhtust edasikaebust, et tema kliendiga toimuv on võtmas näidisprotsessi mõõtmeid. «Nad ilmselgelt ei jäta kasutamast ühtki võimalust jätta härra Assange vahi alla,» lausus ta ajakirjanikele.

Assange'i kautsjoni on lubanud tasuda tema mitmed toetajad, teiste seas USA filmirežissöör Michael Moore, Bianca Jagger ja kirjanik Hanif Kureishi.

Assange peab järgmist korda kohtu ette astuma 11. jaanuaril ning kohtuistung tema väljasaatmise osas on määratud 7.-8. veebruarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles