Leedu autovargad tegutsevad edasi: Tartumaal ärandati uus BMW (4)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW 5. seeria Gran Turismo.
BMW 5. seeria Gran Turismo. Foto: Reuters / Scanpix

Tartu lennujaama ümbruses asuvast Tõrvandi elamurajoonist varastati reede hommikul taas uus BMW sõiduauto, teo taga on arvatavasti Leedu kuritegelik autovaraste grupeering.

5. veebruaril teatati politseile, et Ülenurme vallas Tõrvandi alevikus varastati BMW 5. seeria Gran Turismo, milles oli ka laste turvatool. Kahju on 25 080 eurot. Väidetavalt saadi piiril olnud turvakaamera salvestuste abil jälile, et auto lahkus Eesti territooriumilt ning on eeldatavasti juba otsaga Leedus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel nentis, et ilmselt olid teo taga taaskord Leedust pärit autovargad. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Möödunud aasta lõpus pandi luksusautode vargusi Eestis toime ridamisi.

«Näiteks hiljuti muutus üks grupp agressiivseks, kuna tellimus autodele oli sees, kuid sageli oli sobivaid sõidukeid raske leida. Nad on relvastatud, varastatud auto rooli läheb kogenud rallisõitja, kelle ülesanne on igal juhul politsei eest minema sõita. Ja neil on väga hea tehnika.

11. detsembri hommikul teatati politseile, et ühe öö jooksul on varastatud kaks luksusautot: Saku alevikust 2014. aasta 5. seeria BMW ning Laagrist 2013. aasta BMW X6.

Ajavahemikul 14.–15. detsember varastati Pärnus Kaasiku tänavalt maja juurde pargitud maastur Toyota. Kahju oli 45 230 eurot. Põhja prefektuuri haldusalas ärandati musta värvi BMW 530.

Möödunud aastal oktoobri lõpus tabas politsei Leedust pärit autovargad. Uurides nendega kaasas olnud tööriistu, hakkas korrakaitsjatele silma seade, mis pikendab elektroonilise autovõtme signaali nii palju, et ka mitmesaja meetri kaugusel parklas seisva auto uksed avanevad ja mootor käivitub.

Loe pikemalt:

PPA peadirektor Elmar Vaher tunnistas möödunud aasta lõpus, et praeguseks on nad tabanud juba kaks-kolm leedulaste gruppi, kuid teavad kindlalt, et tegutsemas on veel üks seltskond.

Tegemist õppinud kurjategijatega, kellele on antud tellimus Venemaalt või Valgevenest. «Näiteks hiljuti muutus üks grupp agressiivseks, kuna tellimus autodele oli sees, kuid sageli oli sobivaid sõidukeid raske leida. Nad on relvastatud, varastatud auto rooli läheb kogenud rallisõitja, kelle ülesanne on igal juhul politsei eest minema sõita. Ja neil on väga hea tehnika,» rääkis Vaher.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles