Aaviksoo nurises avalikustamise nõude üle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaviksoo sõnul ei avalikustata üheski teises NATO riigis kaitseministeeriumi ametnike kontaktandmeid ja ametijuhendeid.
Aaviksoo sõnul ei avalikustata üheski teises NATO riigis kaitseministeeriumi ametnike kontaktandmeid ja ametijuhendeid. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kritiseeris tänases riigikogu infotunnis avaliku teabe seadust, mis sunnib kaitse- ja välisministeeriumi netti üles panema ka selliseid isikuandmeid, mida teistes NATO riikides ei avalikustata.

Kaitseminister Aaviksoo sõnul on avaliku teabe seadus pannud tema ministrina ning kaitseministeeriumi kohati väga tugeva avaliku huvi surve alla.

 «Ma ei tahaks vaidlustada selle seaduse otstarbekust, aga kohati tundub mulle, et me oleme sellega liiale läinud ja tekitanud sellega riski selle informatsiooni  avalikustamisele, mida erinevate riikide eeskujul ei peeta avalikustamisele kuuluvaks,» rääkis kaitseminister riigikogu liikmete küsimustele vastates.

Tema sõnul on raske, või pigem isegi võimatu, leida NATO liikmesriiki, kus on kohustus kõikide kaitseministeeriumi ja välisministeeriumi ametiisikute nimed, ametikohad, telefoninumbrid ja ametijuhendid internetti riputada. Ministri sõnul on tegemist pretsedenditu avalikustamise määraga.

«Ma ei peatuks siin sellel küsimusel, aga kohati oleme langenud ka teistpidi äärmusesse ja keelanud ära kooliõpilaste nimekirjade avaldamise internetis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles