Fotod: Ilvesed kohtusid kahe noore heategijaga

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidenti Toomas Hendrik Ilvest ja tema abikaasat Ieva Ilvest külastasid eile Miina Härma gümnaasiumi õpilased Triin Karis ja Merili Ginter, kes on silma paistnud oma heategevusprojektiga «Väike panus, suur mõju»

Tüdrukute eesmärk on teenida heategevussündmusi korraldades raha, mis aitaks toetada esimest tüüpi diabeeti põdevaid lapsi ning noori, kumbki neist ise diabeeti ei põe.

Möödunud aastal viisid nad ellu terve hulga ideid: müüsid kevadel seemneid, kogusid suvel käsitööesemeid ja kauplesid nendega laatadel, korraldasid loteriisid, organiseerisid õpitubasid, kus noored said käsitööesemete valmistamist õppida, et neid siis soovi korral müügiks annetada. Sügisesel koolivaheajal korraldasid nad noorte artistide ja Bonzo osavõtul oma koolimajas heategevuskontserdi.

Merili Ginter ja Triin Karis teatasid, et nüüd on nende panusest rõõmu tundnud juba kolme pere lapsevanemad, kuna nad on saanud üle anda kaks sensoriga insuliinipumpa (ühe hind on 1600 eurot) ja ühe sensorisaatja (400 eurot). Tänaseks on koos ka 4. insluliinipumba raha.

2015. aasta kodanikuühiskonna tegijate konkursil pälvisid nad «Aasta hakkajate» tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles