Politsei ostab 260 000 euro eest autodesse kaamerakomplektid (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ostab nelja aasta jooksul kokku 260 000 euro eest poolsada politseiautodesse paigaldatavat, mitmest kaamerast ja mikrofonist koosnevat seadet, millele saab külge ühendada kiirusemõõtja.

PPA sõlmis möödunud reedel BDP Eesti OÜ-ga raamlepingu, mille alusel ostab nelja aasta jooksul 51 tahavaatepeegli külge kinnitatavat kaamerat Digital Ally DVM 800, ütles BNS-ile PPA ennetuse ja süüteomenetluse büroo juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

«Üks seade koosneb mitmest kaamerast, millest üks on niiöelda pardakaamera ja teine salvestab salongi. Lisaks on seadmel politseiniku rinnataskusse mahtuv juhtmevaga mikrofon,» kirjeldas seadet Tikerpe.

Seadmed aitavad tema sõnul politseil paremini koguda tõendeid süüteomenetluse läbiviimiseks. «Mikrofon võimaldab videosignaalile lisada näiteks politseiniku vestluse kontrollimiseks peatatud sõidukijuhiga. Videole lisanduvad peale heli ka kiirusmõõtja näidud. Ehk kui kaamera jäädvustab ees liikuva sõiduki, siis sellele on integreeritud kiirusemõõtjate tulemused,» rääkis Tikerpe.

Lepingu eeldatav kogumaksus on 260 000 eurot ning ühe seadme hind 5090 eurot. See tähendab, et politsei võib nelja aasta jooksul osta kuni 51 seadet, mille Siseministeeriumi Infotehnoloogia- ja Arenduskeskus (SMIT) paigaldab valdavalt liiklusjärelvalvet teostavatele patrullsõidukitele. Uued kaamerad saavad nii alarm- kui ka tavavärvides patrullsõidukid. Hinna sees on ka 15 ametniku seadmekoolitus.

720x480 resolutsioonis salvestatud materjali talletamiseks on seadmel Tikerpe sõnul 32 gigabaidine sisemälu, millele lisandub sama mahuga eemaldatav SD-kaart.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles