Politseijuht Elmar Vaher sai värskelt magistrikraadi (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Vaher
Elmar Vaher Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher sai jaanuari lõpus Tallinna Ülikoolis õigusteaduse magistrikraadi.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles Postimehele, et Vaher kirjutas oma magistritöö teemal «Ohutõrje õiguslik regulatsioon põhiseaduslikku korda ähvardava ohu korral» ning kaitses selle 27. jaanuaril hindele A. Õigusteaduse magistrikraad omistati talle järgmisel päeval, ütles pressiesindaja.

Siseminister Hanno Pevkur ütles eile riigikogu ees, et Vaher on olnud politsei- ja piirivalveametile hea juht. «Mina olen Elmar Vaheri tööga rahul olnud. Ma olen nõudnud Elmar Vaherilt ja soovinud, et ta omandaks magistrikraadi esimesel võimalusel, ja ta on selle tänaseks saavutanud,» märkis minister Konservatiivse Rahvaerakonna saadikute 21. jaanuaril esitatud arupärimisele vastates.

Valitsus nimetas Vaheri politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks 2013. aasta kevadel ning tema ametiaeg kestab 2018. aasta 1. maini. «Politsei- ja piirivalveameti peadirektor jätkab tööd, vastab kõikidele nii määruses kui ka seaduses toodud nõuetele ja ma usun, et ta teeb seda tööd hästi ka edaspidi,» ütles Pevkur eile õhtul riigikogus.

Magistrikraadi või sellega võrdsustatud kvalifikatsiooni nõuab politsei- ja piirivalveameti peadirektorilt siseministri määrus, kus on kirjas politseiametniku ja ameti struktuuriüksuse juhi kutsesobivusnõuded, nende kontrollimise tingimused ja kord. Rakendussätte kohaselt ei kehti nõue siiski neile politseijuhtidele, kes on ametisse nimetatud enne 2015. aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles