Õiguskomisjon arutas kanepi legaliseerimise teemat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaim
Kanepitaim Foto: SCANPIX

Riigikogu õiguskomisjon arutas laekunud kollektiivset pöördumist, mille algatajad soovivad legaliseerida kanepi kasutamist ja kasvatamist oma tarbeks ning hõlbustada raviotstarbel kasutatava kanepi kättesaadavust.

«Komisjon kuulas täna ära erinevad osapooled - nii pöördumise algatajad kui ka sise-, justiits- ja sotsiaalministeeriumi esindajad, samuti politsei ja tervisekaitse esindajad,» lausus õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof.

«Uimastisõltlaste võõrutusvõimalusi tuleks Eestis kiiremas korras parandada. Samuti tuleks üle vaadata karistuspoliitika rakendamine - oluline pole alati noore inimese iga hinna eest karistamine vaid veelgi olulisem on tema suunamine võõrutusprogrammi,» lisas ta.

Pikhofi sõnul lubas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tegeleda võõrutusravi arendamisega ning justiitsminister Urmas Reinsalu karistuspoliitika küsimustega. Samuti märkis Pikhof, et riik peaks üle vaatama kanepi raviotstarbel kasutamise võimalused.

Ministeeriumite esindajad, politsei ja tervisekaitsjad ei toetanud istungil kanepi kasutamise ja kasvatamise legaliseerimist.

Pikhof lausus, et komisjon koguneb mõne kuu pärast selles küsimuses uuesti ja pärib ministeeriumitelt, milliseid samme on astutud.

Riigikogu õiguskomisjon arutas teisipäeval pöördumist, mille algatajad soovivad legaliseerida kanepi kasutamist ja kasvatamist oma tarbeks ning hõlbustada raviotstarbel kasutatava kanepi kättesaadavust.

Samuti soovitakse pöördumises, et kanepi müügiks kehtestataks riiklik regulatsioon ja kontroll. Kollektiivne pöördumine sisaldab ka üleskutset töötada välja, võtta vastu ja viia ellu strateegia narkosurmade vähendamiseks Eestis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles